Search
Close this search box.

Turun Yli-Maariaan rakenteilla asumisoikeusasuntoja – hakuaika uusiin rivitaloasuntoihin käynnissä

Turun Yli-Maariaan on rakenteilla asumisoikeusasuntoja, jotka valmistuvat arviolta huhtikuun 2023 lopulla. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteisiin Lypsäjänkatu 1 ja Maitokatu 2 kaikkiaan 32 rivitaloasuntoa.

Rakennustyöt ovat käynnissä, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 11.4.2022 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Mangrove Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Sigge Arkkitehdit Oy.

 

Kaksitasoisia rivitaloasuntoja

Rivitaloihin valmistuu kolmioita, neliöitä ja viisiöitä. Kolmiot ovat kooltaan 76,5-77,5 m², neliöt 86,5-87,0 m² ja viisiöt 108,5 m². – Kaikki asunnot ovat kaksitasoisia ja niissä on oma sauna. Asunnoissa on käytetty moderneja ja tyylikkäitä materiaaleja. Kohteen erikoisuutena on omat istutuslaatikot sekä asunnon yhteydessä että yhteisellä piha-alueella, myyntipäällikkö Tuula Rajamäki TA-Yhtiöistä kertoo.

Erillisissä rakennuksissa on ulkoiluväline- ja irtainvarastot, ja molemmilla piha-alueilla on lasten leikkipaikat. Autopaikkoja on hyvin tarjolla, sillä jokaista asuntoa kohti on varattavissa kaksi autopaikkaa.

Asunnot sijoittuvat Yli-Maarian pientaloalueelle Pohjois-Turkuun. – Alue on lapsiystävällinen ja sijaitsee maaseudun rauhassa, mutta lähellä on kuitenkin palveluja. Kodin lähellä sijaitsee uudehko monitoimitalo Ypsilon, jossa toimii koulu, päiväkoti, neuvola, nuorisotila ja kirjasto. Turun keskustaan on matkaa 12 kilometriä, joka taittuu autolla 20 minuutissa, Tuula Rajamäki kertoo.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin TA-Yhtiöiden nettisivuilla.

 

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

 

Miten asumisoikeusasunnon voi saada?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Turussa sijaitseviin asuntokohteisiin numeron saa Turun kaupunkiympäristötoimialan asuntotoimesta. Järjestysnumerohakemuksen voi tehdä sähköisesti lomakkeella täällä.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

 

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3822, myynti.turku@ta.fi