Search
Close this search box.

ASUMISOIKEUS­ASUNNON
HAKEMINEN

Ensimmäinen askel uuden kodin saamisessa on asumisoikeuden järjestysnumeron hakeminen.

Asumisoikeusasuntoa haetaan järjestysnumerolla. Numeron hakeminen ei sido sinua mihinkään. Samalla järjestysnumerolla voit hakea asuntoa kaikilta asumisoikeusasuntoja välittäviltä yrityksiltä. Jos samaa asuntoa hakee useampi hakija, asunnon saa pienimmällä järjestysnumerolla sitä hakeva.

Saadaksesi asumisoikeusasunnon sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Tulosi eivät vaikuta asunnon saantiin. Jos olet alle 55-vuotias, sinulla ei saa olla niin paljon varallisuutta, että voisit hankkia tarvettasi vastaavan omistusasunnon.

1.9.2023 alkaen järjestysnumero on saatavissa ARAn järjestysnumerorekisteristä. Aiemmin järjestysnumerot haettiin kunnilta. Kuntien myöntämät järjestysnumerot ovat voimassa vuoden 2023 loppuun saakka.

ARA:n palvelu toimii osoitteessa https://hakija.aso.fi/. Palveluun vaaditaan vahva tunnistautuminen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Numerot jaetaan verkkopalvelussa järjestyksessä numero yhdestä alkaen.

Järjestysnumero maksaa 9,20 €, ja se maksetaan verkossa hakemuksen täyttämisen jälkeen. Kun hakulomake on täytetty ja maksu maksettu, järjestysnumeron näkee heti verkkopalvelusta. Numero on voimassa 2 vuotta.

Asumisoikeus­asuntoja on tarjolla ympäri Suomea lähes 50 eri paikkakunnalla.

Asumisoikeusasuntoja on eri puolilla Suomea. Ne keskittyvät kaupunkeihin ja kasvukeskuksiin. Uusia asumisoikeusasuntoja rakennetaan jatkuvasti lisää. Tutustu vapaana oleviin ja rakenteilla oleviin asumisoikeusasuntoihin!

Katso vapaat asunnot

Katso vapaat asunnot oikotieltä

Katso vapaat asunnot etuovi.comista