Search
Close this search box.

Liedon keskustaan on rakenteilla asumisoikeusasuntoja

Liedon keskustaan on rakenteilla uusi asumisoikeuskerrostalo, joka valmistuu arviolta elokuussa 2023. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Simpukkatie 17 kaikkiaan 37 asumisoikeusasuntoa.

Simpukkatie 17:n rakennustyöt ovat käynnissä, ja asumisoikeusasuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 19.8.-5.9.2022, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Rakennuskohteen pääurakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy.

 

Kaupunkikoteja monenlaisiin elämäntilanteisiin

Simpukkatielle valmistuvissa kerrostaloasunnoissa on monipuolisesti erilaisia asuntovaihtoehtoja.

– Asuntojen koot vaihtelevat toimivista 36 neliön yksiöistä tilaviin 81,5 neliön neljän huoneen asuntoihin. Pienimmät yksiöt ja kaksiot ovat saunattomia, muissa on oma sauna. Kaikissa asunnoissa on parveke. Autoille on hyvät paikoitustilat sekä pihalla että autokatoksessa. 50 M kiinteistölaajakaista sisältyy vastikkeeseen, TA-Yhtiöiden myynti- ja toimistopäällikkö Tuula Rajamäki kertoo.

Liedon keskustaan valmistuvassa uudessa kerrostalossa kestävä kehitys on huomioitu erityisellä tavalla. Modernille kerrostalolle haetaan sen valmistuttua Pohjoismaiden virallista ympäristömerkkiä, Joutsenmerkkiä. Merkin saavat tuotteet ja palvelut täyttävät kattavat, elinkaariajatteluun perustuvat ympäristövaatimukset.

– Simpukkatien asumisoikeustalossa tämä näkyy monin tavoin, esimerkiksi asuinrakennus kuuluu energialuokkaan A, valaistus on tarveohjattua ja asunnoissa on energiatehokkaat kodinkoneet sekä saniteettikalusteet. Polkupyörien säilytystä varten on ulkona hyvät katokset ja sisätiloissa ulkoiluvälinevarasto sekä pyöräverstas, jossa oman pyörän voi huoltaa. Lisäksi jätteiden lajitteluun on kiinnitetty erityistä huomiota, Tuula Rajamäki sanoo.

Simpukkatie 17:n asuntoihin voi tutustua tarkemmin TA-Yhtiöiden nettisivuilla.

 

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

 

Miten asumisoikeusasunnon voi saada?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Liedossa sijaitseviin asuntokohteisiin numeron voi hakea sähköisesti Liedon kaupungin nettisivujen kautta.
Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus.

Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.
Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

 

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Turun toimipiste, p. 045 7734 3822, myynti.turku@ta.fi