Search
Close this search box.

Espoon Suurpeltoon on rakenteilla asumisoikeusasuntoja

Espoon Suurpeltoon, lähelle Opinmäen koulukeskusta, on rakenteilla kolme uutta asumisoikeuskerrostaloa. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Likusterikatu 3 kaikkiaan 88 asumisoikeusasuntoa. Talot valmistuvat arviolta joulukuussa 2023, ja niihin voi nyt hakea asukkaaksi.

Likusterikatu 3:n rakennustyöt ovat käynnissä, ja ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 4.-21.11.2022.

Rakennuskohteen pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Arkkitehdit Q4 Oy.

 

Kerrostalokoteja monenlaisiin tarpeisiin

Likusterikadulle valmistuvissa kerrostaloissa on monipuolisesti erilaisia asuntovaihtoehtoja monenlaisiin elämäntilanteisiin.
– Laajassa asuntovalikoimassa on erikokoisia yksiöitä, kaksioita, kolmioita sekä neljän ja viiden huoneen asuntoja. Pienimmät asunnot ovat kooltaan 24,5 m² ja suurimmat peräti 114,5 m². Asunnoissa on lasitetut parvekkeet tai terassit. Ensimmäisen kerrosten asunnoissa on lisäksi oma pieni aidattu ulkoalue, TA-Yhtiöiden myyntineuvottelija Tuija Rajamäki kertoo.

Moderneihin asumisoikeustaloihin tulee iLOQ S10 -lukosto, imujätejärjestelmä sekä aurinkopaneelit, joilla tuotetaan sähköä kiinteistön käyttöön. Asumisoikeustalot liitetään kaukolämpöverkkoon, ja asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys. Asukkaiden käyttöön tulee hyvät yhteistilat.

– Saunaosastoja on peräti kaksi, ja toisen niistä yhteydessä on keittiöllinen asukastila sekä lasitettu terassi. Lisäksi valmistuu pesula ja kuivaushuoneet, varastotiloja ulkoiluvälineille ja lastenvaunuille sekä huoneistokohtaiset irtaimistovarastot. Valtaosa autopaikoista tulee olemaan pihakannen alla pysäköintihallissa, Tuija Rajamäki kertoo.

Likusterikatu 3:n asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

 

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

 

Miten asumisoikeusasunnon voi saada?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Espoossa sijaitseviin asuntokohteisiin numeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://asumisoikeushakemus.net/asohakemus/.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

 

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt viestintä, viestinta@ta.fi