Search
Close this search box.

Liedon Loukinaisiin on rakenteilla asumisoikeusrivitaloja

Liedon Loukinaisiin on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja, jotka valmistuvat arviolta marraskuussa 2023. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteisiin Airikintie 2 ja 4 kaikkiaan 27 asumisoikeusasuntoa, viiteen rivitaloon.

Airikintie 2 ja 4:n rakennustyöt ovat käynnissä, ja asumisoikeusasuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 18.11.-5.12.2022, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Rakennuskohteen pääurakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut ARK Vaahtera Oy.

 

Rivitalokoteja erilaisiin tarpeisiin

Airikintien monipuolisessa asuntovalikoimassa on erikokoisia kaksioita (48-54 m²), tilavia kolmioita (72 m²) sekä neljän (82 m²) ja peräti viiden huoneen (96,5 m²) perheasuntoja.

– Airikintielle valmistuvissa rivitaloasunnoissa on hyvin valinnanvaraa niin lapsiperheille kuin kaikille pientaloasumisesta pitäville. Asunnot ovat yksitasoisia ja niissä on avarat pohjaratkaisut. Keittiö yhdistyy sujuvasti olohuoneeseen, ja asuintilat jatkuvat omalle terassille sekä pienelle asuntopihalle, myyntineuvottelija Tiina Iivarinen TA-Yhtiöistä kertoo.

Omien asuntopihojen lisäksi sisäpihalla on yhteiset tilat oleskelulle ja leikeille. Autoille on katettuja ja kattamattomia paikkoja erillisellä pysäköintialueella. Myös sähköauton lataus onnistuu osassa paikoista. Airikintie 2 ja 4 on savuton kiinteistö, jossa tupakointi sisällä kiinteistössä, terasseilla ja piha-alueilla on kiellettyä. Tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen merkityllä tupakointipaikalla.

Airikintie 2 ja 4:n asuntoihin voi tutustua tarkemmin TA-Yhtiöiden nettisivuilla.

 

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 prosentin osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

 

Miten asumisoikeusasunnon voi saada?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Liedossa sijaitseviin asuntokohteisiin numeron voi hakea sähköisesti Liedon kaupungin nettisivuilla. Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus.

Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla. Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

 

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Turun toimipiste, p. 045 7734 3822, myynti.turku@ta.fi