Search
Close this search box.

Helsingin Kruunuvuorenrantaan valmistui uusia asumisoikeuskoteja

Asuntosäätiön uudet asumisoikeusasunnot ovat valmistuneet Helsingin Kruunuvuorenrannan merellisiin maisemiin. Asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihin tällä viikolla.

Modernissa asumisoikeuskohteessa on yhteensä 84 asuntoa, jotka sijoittuvat kahteen 8–9-kerroksiseen kerrostaloon sekä niihin kytkeytyviin 2-kerroksisiin rivitalosiipiin. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen tilaviin perheasuntoihin. Asuntojen pohjaratkaisuissa on valinnanvaraa: parviasuntoja, parvekkeita ja terasseja sekä huoneistosaunoja.

Turumankatu 15 ja Pojamankatu 12 -uudiskohde on Asuntosäätiön kolmas asumisoikeuskohde Kruunuvuorenrannassa. Kruunuvuorenranta on kehittyvä kaupunginosa, johon rakennetaan parhaillaan raitiovaunuyhteyttä Helsingin keskustaan. Vuoteen 2030 mennessä Kruunuvuorenrantaan valmistuu koteja 13 500 asukkaalle.

Turumankatu 15 ja Pojamankatu 12 -kohteen rakentajana on toiminut Hartela Etelä-Suomi Oy, ja suunnittelusta on vastannut JKMM Arkkitehdit Oy.

 

Asumisen laatua lisäävät monipuoliset yhteistilat

Asukkaiden yhteisiä saunaosastoja on kaksi, joista toisesta avautuu upeat näkymät merelle. Yhteistiloihin kuuluvat lisäksi pesu- ja kuivaushuoneet sekä irtaimisto- ja ulkoiluvälinevarastot. Imujätekeräyksessä on huomioitu jätteiden lajittelu, ja lisäksi asukkaiden käytössä on korttelin yhteinen kierrätyspiste.

Asumismukavuutta lisäävät myös piha-alueelle rakennettu pergola sekä korttelin yhteinen Smartpost-automaatti. Asukkaille varatut 37 autopaikkaa sijaitsevat pihakannen alla olevassa parkkihallissa. Suunnitteilla on myös yhteiskäyttöautoja korttelin asukkaille.

Picture of Turkka Keravuori

Turkka Keravuori

Rakennuttamisjohtaja
Puh. 020 161 2272
turkka.keravuori@asuntosaatio.fi