Search
Close this search box.

ARA:n järjestysnumeropalvelu on avautunut 1.9.2023 kello 9.00

Asumisoikeusasunnon eli aso-asunnon hakemiseen tarvittavan järjestysnumeron saa 1.9.2023 kello 9.00 alkaen ARAn järjestysnumerorekisteristä. Kuntien myöntämät järjestysnumerot ovat kuitenkin voimassa vuoden 2023 loppuun saakka.

ARAn palvelu on osoitteessa https://hakija.aso.fi/. Palveluun vaaditaan vahva tunnistautuminen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Numerot jaetaan verkkopalvelussa järjestyksessä ykkösestä alkaen.

 

Palvelu toimii seuraavasti:

  1. Kirjaudu verkkopalveluun esimerkiksi pankkitunnuksilla. Jos palvelussa on ruuhkaa, odota.
  2. Täytä hakulomake
  3. Maksa järjestysnumeromaksu 9,20 €

 

Järjestysnumero maksaa 9,20 €, ja se maksetaan verkossa hakemuksen täyttämisen jälkeen. Kun hakulomake on täytetty ja maksu maksettu, järjestysnumeron näkee heti verkkopalvelusta. Numero on voimassa 2 vuotta.

Verkkopalvelu voi olla aluksi ruuhkautunut.

 

Järjestysnumeron voi hakea myös paperilomakkeella

Hakemuslomake on ara.fi-verkkosivulla, josta sen voi tulostaa. Lomakkeen voi myös noutaa kunnan tai valtion palvelupisteistä. Lomakkeen voi toimittaa ARAan joko postitse tai turvapostipalvelun kautta. Turvapostin käyttäminen vaatii kirjautumisen.

Hakemuslomakkeesta löytyvät tiedot järjestysnumeron maksamista varten, ja kuitti maksusta pitää lähettää hakemuslomakkeen mukana.

Paperisena tulleet lomakkeet käsitellään saapumisjärjestyksessä 1.9. alkaen. Nopeimmin uuden aso-järjestysnumeron saa verkkopalvelusta.

 

Puhelimitse järjestysnumeroa ei voi tilata.

Siirtymäaikana 1.9.–31.12.2023 aso-asuntoja voi hakea sekä kunnan että ARAn myöntämillä järjestysnumeroilla. Tänä aikana kuntien järjestysnumerot ovat asuntoa haettaessa etusijalla.

1.1.2024 alkaen aso-asuntoja voi hakea vain ARAn järjestysnumerolla. ARAsta voi hakea uuden järjestysnumeron syksyllä 2023, vaikka kunnasta saatu numero olisi käyttämättä. Siirtymäaikana henkilöllä voi siis olla sekä kunnan että ARAn myöntämä järjestysnumero.

 

Lisätietoja löytyy osoitteesta http://ohjeet.aso.fi

sähköposti: asumisoikeus@ara.fi

Puhelin : 029 525 0990
Pidennetyt puhelinpalveluajat syyskuun alussa:
1.9. klo 9-19
2.-3.9. klo 9-17
4.-8.9. klo 9-12 ja 13-15
Palveluajat 9.9 alkaen: tiistaisin klo 9-11 ja keskiviikkoisin klo 12-14

Usein kysyttyä järjestysnumerosta