Search
Close this search box.

Pohjois-Pasilan Postipuiston puukortteliin valmistui 62 uutta Asuntosäätiön asumisoikeusasuntoa

 

Asuntosäätiön uudet asumisoikeusasunnot ovat valmistuneet Helsingin Pohjois-Pasilaan. Asukkaat pääsevät muuttamaan Keskuspuiston kupeessa sijaitseviin koteihin tällä viikolla.

Asuntosäätiön kokonaan puurakenteiseen kohteeseen valmistuu yhteensä 89 uutta asumisoikeusasuntoa, joista ensimmäiset 62 asuntoa valmistuivat talon A- ja B-rappuihin. Asunnot ovat osa Asuntosäätiön ja A-Kruunun yhteistä korttelia, jonka on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan vuoden 2024 lopussa.

Vastavalmistuneiden asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä tilaviin viiden huoneen perheasuntoihin. Korttelin rakennuselementti puu on tuotu osaksi asuntoja kattoihin sekä ikkunanpuitteisiin. Lähes jokaisessa asunnossa tilan tuntua tuovat korkeista ikkunoista kahteen suuntaan Pasilaan avautuvat näkymät.

 

Asumisen kestävyyttä ja viihtyisyyttä tukevaa rakentamista

Kuusikerroksinen kohde on rakennettu puisista CLT-tilaelementeistä. Rakentaminen on toteutettu legopalikkamaisesti siten, että puumoduulit on nostettu päällekkäin ja kytketty toisiinsa työmaalla. Tekniikan ansiosta talon rungon rakentaminen on ollut nopeaa ja ympäristöön aiheutuva häiriö minimaalinen.

Kohteessa on panostettu yhteisöllisyyteen viihtyisien yhteistilojen, kuten viherhuoneiden, ja koko korttelin yhteisen leikkipihan keinoin. Vehreyttä talon ympäristöön tuovat porrashuoneiden väliin sijoitetut viherkatot ja -seinämät. Suunnitteluratkaisut, kuten aurinkopaneelit, ilmanvaihto, ovet ja ikkunat, nostavat kiinteistön A-energialuokkaan.

Kuormakatu 6 on Asuntosäätiön ensimmäinen kohde Postipuistossa. Pohjois-Pasilassa sijaitseva Postipuisto on kehittyvä kaupunginosa, jonne rakentuu lähivuosina koteja jopa 5 000 asukkaalle. Julkisten yhteyksien solmukohtaan sijoittuvaa aluetta monipuolistavat lähivuosina rakentamisen myötä laajenevat kevyen liikenteen reitit, kohteen lähellä kulkeva Raide-jokeri sekä Postipuistoon suunniteltu raitiotievaraus.

Kohteen rakentajana on toiminut JVR-Rakenne Oy, ja suunnittelusta on vastannut työyhteenliittymä KUMP Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy. Korttelin suunnitelma voitti Helsingin kaupungin järjestämän Asuntoreformi-arkkitehtikilpailun, jonka tavoitteena oli tutkia urbaanin puurakentamisen mahdollisuuksia.