Search
Close this search box.

Asuntosäätiö: Helsingin Sompasaaren valmistui uusia asumisoikeuskoteja

Kaljaasi Fortunan katu 4:ään rakennetussa kahdeksankerroksisessa talossa on 51 asumisoikeuskotia, joiden koot vaihtelevat yksiöistä neliöihin. Asuntojen parvekkeet ovat parhaimmillaan koko asunnon levyisiä ja osassa toisen kerroksen asuntoja on terassipiha laudoituksineen ja istutuksineen.

Asumisoikeuskohde sijaitsee Sompasaaren kärjessä, merenrannan tuntumassa. Asukkaiden yhteiset sauna- ja kerhotilat ovat rakennuksen ylimmässä kerroksessa, ja kattoterassilta avautuu upea näkymä merelle. Pysäköintipaikat sijaitsevat korttelin parkkihallissa, jossa on mahdollisuus myös sähköauton lataamiseen. Korttelin keskelle rakentuva yhteispiha on avoin alueen kaikille asukkaille.

Sompasaari on osa Helsingin uutta työpaikka- ja asuinaluetta Kalasatamassa. Alueella on loistavat kulkuyhteydet; Kalasataman metroasema sijaitsee lähellä ja tulevaisuudessa keskustaan pääsee myös raitiovaunulla. Mustikkamaan ulkoilualueella voi nauttia luonnon rauhasta ja kävelymatkan päässä sijaitsevat mm. kauppakeskus Redi sekä ravintoloistaan tunnettu Teurastamo.

Kohteen rakentajana on toiminut Fira Oy ja suunnittelusta vastannut Arkkitehtitoimisto Konkret Oy.

Picture of Turkka Keravuori

Turkka Keravuori

Rakennuttamisjohtaja
Puh. 020 161 2272
turkka.keravuori@asuntosäätiö.fi