Search
Close this search box.

Keravan Jaakkolaan on rakenteilla asumisoikeusasuntoja – hakuaika uusiin asuntoihin on käynnissä

Keravan Jaakkolaan on rakenteilla asumisoikeusasuntoja, jotka valmistuvat arviolta maaliskuussa 2023. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Palopellonkatu 6 A kaikkiaan 42 asumisoikeusasuntoa sekä kaksi työtilallista vuokra-asuntoa. Asumisoikeusasuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi.

Rakennustyöt ovat käynnissä, ja asumisoikeusasuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 27.5. –13.6.2022, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Työtilalliset vuokra-asunnot tulevat haettaviksi myöhemmin.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Varte Lahti Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtityö Oy.

 

Kerrostaloasuntoja monenlaisiin elämäntilanteisiin

Asumisoikeusasunnoissa on useita erilaisia vaihtoehtoja niin yksin ja kaksin asuville kuin isommillekin perheille.
– Kahdeksankerroksiseen kerrostaloon valmistuu erikokoisia kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen asuntoja, kooltaan 42,5–88,5 m². Pohjaratkaisut ovat avaria – keittiötila ja olohuone ovat yhtenäistä tilaa. Asuintilat jatkuvat lasitetulle parvekkeelle, ja asumismukavuutta lisäävät sälekaihtimet ikkunoissa. Osassa asunnoista on oma sauna, myyntineuvottelija Laura Korhonen TA-Yhtiöistä kertoo.

Asuntoihin tulee maalatut seinät ja laminaattilattiat, kylpyhuoneet ja wc:t puolestaan laatoitetaan.
Keittiöt varustetaan keraamisella liesitasolla ja astianpesukoneella. Kaikissa asunnoissa on vaatehuone, joissain jopa kolme.

– Asukkaiden käyttöön valmistuu monipuoliset yhteistilat, kuten talopesula ja kuivaushuoneet sekä talosauna. Säilytystilaa on lastenvaunuvarastossa ja ulkoiluvälinevarastossa, ja jokaiselle asunnolle on oma irtainvarasto. Piha-alueelle valmistuu leikki- sekä oleskelualue, ja autoille on katos- ja avopaikkoja, Laura Korhonen kertoo.

Asunnot valmistuvat Jaakkolan kehittyvälle alueelle, noin 1,5 kilometrin päähän Keravan keskustasta ja juna-asemalta. Uudistuvasta Jaakkolan alueesta kaavaillaan tiivistä, värikästä ja urbaania kaupunginosaa, jossa on hyvät puitteet yhteisöllisyydelle. Jaakkolan suunnittelussa panostetaan muun muassa kevyen liikenteen väyliin ja laadukkaasti suunniteltuihin ja toteutettaviin puistoalueisiin. Uusi Jaakkolan alue tarjoaa tulevaisuudessa asuntoja jopa noin 4000-5000 uudelle asukkaalle.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

 

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

 

Miten asumisoikeusasunnon voi saada?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Keravalla sijaitseviin asuntokohteisiin numeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

 

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, viestinta@ta.fi