Search
Close this search box.

Helsingin Kruunuvuorenranta täydentyy uusilla asumisoikeusasunnoilla – asukkaaksi voi nyt hakea

Helsingin Kruunuvuorenrantaan on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja, jotka valmistuvat arviolta maalis-huhtikuussa 2023. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteisiin Turumankatu 6 ja 10 kaikkiaan 33 asumisoikeusasuntoa. Asunnot ovat kerros-, rivi- ja paritaloasuntoja.

Rakennustyöt ovat käynnissä, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 27.5. –13.6.2022, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.
Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Lujatalo Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy.

 

Moderneja asuntoja kehittyvässä kaupunginosassa

Asumisoikeustalot valmistuvat osaksi merellistä kaupunkikorttelia Kruunuvuorenselän itärannalle, uniikille paikalle vastapäätä kaupunkia. – Valinnanvaraa on tilavista kolmioista hulppeisiin viiden huoneen asuntoihin, kooltaan 70–133,5 m². Ylimpien kerrosten kaksitasoisissa asunnoissa on erikoisuutena korkea, avoin tila sekä kodikas parvi, myyntineuvottelija Minna Pimenov TA-Yhtiöistä kertoo.

Kerrostaloasunnoissa asuintilat jatkuvat lasitetulle parvekkeelle, josta voi lasituksen
ansiosta nauttia keväästä pitkälle syksyyn asti. Rivitaloasukkaat pääsevät rentoutumaan omalla terassilla.
Asumisen mukavuutta lisäävät oma sauna sekä kylpyhuoneen lisäksi erillinen wc tai toinen kylpyhuone. Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys sekä lattiaviilennys.

Asukkaiden käytössä on hyvät yhteistilat: talosauna ja kerhohuone, pesula ja kuivaushuone sekä lastenvaunu- ja ulkoiluvälinevarastot. Sisäpihalle valmistuu leikki- ja oleskelualue, joka on yhteiskäytössä viereisten tonttien asukkaiden kanssa. Autopaikat sijoitetaan maanalaiseen parkkihalliin. Kiinteistö on savuton.

Laajasalon länsirannalla sijaitseva Kruunuvuorenranta on kehittyvä kaupunginosa, joka on suunnitelmien mukaan 13 000 ihmisen koti vuonna 2030. Alueen palveluja kehitetään parhaillaan ja valmistuessaan Kruunuvuorenrannassa on erinomaiset palvelut: koulut, päiväkodit, liikuntapaikat, leikkipuistot, terveyspalvelut ja kaupat.

– Alueella on jo päiväkoteja sekä ruokakauppoja, joista lähin on lyhyen kävelymatkan päässä. Ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet ovat Kruunuvuorenrannassa omaa luokkaansa, sillä meri ja luonto ovat kaikkialla läsnä. Merenrantaa kiertävät ulkoilureitit ja luontopolut, myyntineuvottelija Minna Pimenov kertoo.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

 

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

 

Miten asumisoikeusasunnon voi saada?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Helsingissä sijaitseviin asuntokohteisiin numeron voi hakea sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/hakemus.tee.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

 

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, viestinta@ta.fi