Search
Close this search box.

Rovaniemelle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja – hakuaika asuntoihin on nyt käynnissä

Rovaniemelle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja, jotka valmistuvat arviolta kesäkuussa 2023. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Willamonkuja 1 B kaikkiaan 33 asumisoikeusasuntoa.

Willamonkuja 1 B:n rakennustyöt ovat käynnissä, ja asumisoikeusasuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 3.6.-20.6.2022, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Rakennuskohteen pääurakoitsijana toimii Temotek Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtuuritoimisto Teuvo Kairesto Oy.

 

Kaupunkikoteja ulkoilureittien läheisyyteen

Willamonkuja 1 B:n asumisoikeusasunnoissa on useita erilaisia vaihtoehtoja niin yksin ja kaksin asuville kuin isommillekin perheille. Asunnot ovat kooltaan 33,5–82,5 m².

– Asumisoikeusasunnot valmistuvat 3. kaupunginosaan Etelärinteelle, noin parin kilometrin päähän keskustasta. Viisikerroksiseen asumisoikeustaloon tulee viihtyisiä asuntoja yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Jokaisella asunnolla on oma lasitettu parveke, ja yksiöitä lukuun ottamatta asunnoissa on omat saunat, TA-Yhtiöiden aluejohtaja Jouni Rautiola kertoo.

Willamonkuja 1 B:n asukkailla lähellä ovat niin kaikki keskustan palvelut kuin metsäiset ulkoilureitit. Pienemmät lähikaupat sekä Eteläkeskuksen kauppakeskittymä palveluineen ovat myös kävelyetäisyydellä.

Asukkaiden käyttöön valmistuu monipuoliset yhteistilat, kuten talopesula ja kuivaushuone sekä kerhohuone. Säilytystilaa on myös lastenvaunuille sekä polkupyörille, ja jokaiselle asunnolle on oma irtainvarasto. Piha-alueelle valmistuu leikki- sekä oleskelualue, joka on yhteinen naapurikiinteistön kanssa. Autoille on katos- ja avopaikkoja. Kiinteistö on savuton.

– TA-Yhtiöillä on Rovaniemellä entuudestaan seitsemän asumisoikeuskohdetta, joista viimeisin valmistui vuonna 2011. Willamonkuja 1 B on ensimmäinen uusi asumisoikeustalo Rovaniemellä kymmeneen vuoteen, Jouni Rautiola kertoo.

Willamonkuja 1 B:n asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

 

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

 

Miten asumisoikeusasunnon voi saada?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Rovaniemellä sijaitseviin asuntokohteisiin numeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://www.rovaniemi.fi/Asiointikanavat/Sahkoiset-lomakkeet/Jarjestysnumerohakemus-(Asumisoikeusasunnot).

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

 

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, viestinta@ta.fi