Search
Close this search box.

Kangasalan uudelle Lamminrahkan alueelle on rakenteilla asumisoikeusasuntoja

Lamminrahkan kehittyvälle asuinalueelle Kangasalle on rakenteilla asumisoikeusasuntoja, jotka valmistuvat arviolta syyskuun 2023 lopussa. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Rissonkatu 90 kaikkiaan 38 asumisoikeusasuntoa. Lamminrahka sijoittuu Kangasalan ja Tampereen rajalle, Lahdentien tuntumaan.

Rissonkatu 90:n rakennustyöt ovat käynnissä, ja asumisoikeusasuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 31.8.-19.9.2022, jonka jälkeen mahdollisesti jäljelle jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Rakennuskohteen pääurakoitsijana toimii Hartela Pirkanmaa Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arsatek Oy.

 

Rivi- ja kerrostaloasuntoja monenlaisiin elämäntilanteisiin

Lamminrahkasta on rakentumassa luonnonläheinen pikkukaupunki, joka tulee tarjoamaan laajat liikuntamahdollisuudet, kattavat palvelut sekä sujuvat liikenneyhteydet.

– Alueelle on valmistumassa vuonna 2023 koulukeskus, johon tulee tässä vaiheessa päiväkoti ja alakoulu. Lisäksi alueelle on tulossa mm. ruokakauppa, torialue ja liikuntapuisto. Kangasalan keskustaan on Lamminrahkasta matkaa noin 11 kilometriä ja Tampereen keskustaan noin 9 kilometriä. Julkinen liikenne toimii, ja alueelle on suunnitteilla myös raitiolinja. Lisää palveluja löytyy läheiseltä Linnainmaan alueelta Tampereen puolelta, TA-Yhtiöiden myyntineuvottelija Tiia Lehtinen kertoo.

Rissonkadulle valmistuu asumisoikeusasuntoja hissilliseen neljäkerroksiseen kerrostaloon sekä kahteen kaksikerroksiseen rivitaloon. Kerrostaloasuntoja on kaikkiaan 28 ja rivitaloasuntoja 10.

– Kerrostaloasunnot ovat kaksioita ja kolmioita, rivitaloissa puolestaan on kolmen, neljän ja jopa viiden huoneen asuntoja. Näihin koteihin sopii asumaan siis isommankin perheen kanssa, ja asuntojen pohjaratkaisut ovat toimivia ja avaria. Asukkaiden yhteiskäyttöön valmistuu mm. pesula, kuivaushuone, ulkoiluvälinevarasto sekä talojen keskelle leikki- ja oleskelualue. Autoille on paikkoja talojen läheisyydessä piha-alueella sekä erillisellä pysäköintialueella viereisellä tontilla, Tiia Lehtinen kertoo.

Rissonkatu 90:n asuntoihin voi tutustua tarkemmin TA-Yhtiöiden nettisivuilta.

Lamminrahkan alueesta ja sen kehittymisestä löytyy lisätietoja osoitteesta lamminrahka.fi.

 

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 prosentin osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

 

Miten asumisoikeusasunnon voi saada?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Kangasalla sijaitseviin asuntokohteisiin numeron voi hakea sähköisesti Kangasalan kaupungin nettisivuilla.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

 

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Tiia Lehtinen, TA-Yhtiöt, p. 040 9222 692, tiia.lehtinen@ta.fi