Search
Close this search box.

Asuntosäätiöltä ja A-Kruunulta puurakenteinen kerrostalokortteli Helsingin Pohjois-Pasilaan

Asuntosäätiö ja A-Kruunu rakennuttavat Pohjois-Pasilan Postipuistoon puurakenteisen korttelin, johon tulee Asuntosäätiöltä 89 asumisoikeusasuntoa ja A-Kruunulta 91 vuokra-asuntoa. Rakentaminen alkaa tammikuussa 2023 ja koko korttelin arvioitu valmistumisaika on vuoden 2024 lopussa.

Asuntosäätiö ja A-Kruunu allekirjoittivat 22.12.2022 urakkasopimukset JVR-Rakenteen kanssa kerrostalokorttelin rakentamisesta Helsingin Pohjois-Pasilaan osoitteisiin Kuormakatu 6 ja Lavakatu 9.

Kuusikerroksinen kortteli rakennetaan puisista CLT-tilaelementeistä, jotka valmistetaan tehtaassa ja asennetaan paikoilleen työmaalla. Tekniikan ansiosta talon rungon rakentaminen on nopeaa ja ympäristöön aiheutuva häiriö on minimaalinen.

”Puurakentaminen tukee tavoitettamme kehittää kohtuuhintaisia ja kestäviä kortteleita sekä saavuttaa kiinteistöjemme hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Postipuiston kohde tarjoaa valmistuessaan kestävää kaupunkiasumista vastuullisesti toteutetuissa kodeissa”, sanoo Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

”Tämä hanke vastaa hyvin tuotannollemme asetettuja tavoitteita: kohtuuhintaista asumista erinomaisella sijainnilla työssäkäyntialueella, laadukas asuntosuunnittelu sekä urbaanin puurakentamisen ja yhteisöllisyyden edistäminen”, kertoo A-Kruunun toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Kuusikerroksisen korttelin asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen asuntoihin ja asuntojen keskipinta-ala on 53,3 neliötä. Viidestä porrashuoneesta koostuvaan kortteliin on suunniteltu yhteistiloja sekä viherhuoneet jokaisen porrashuoneen yhteyteen. Korttelin talojen väliin jää valopihoja, jotka mahdollistavat luonnonvalon pääsyn umpikorttelin sisään.

”Olemme ylpeitä siitä, että pääsemme toteuttamaan hankkeen kahdelle maineikkaalle rakennuttajalle keskeiselle sijainnille Helsinkiin. Hanke on meille erittäin merkittävä ja haluamme näyttää tämän hankkeen myötä suurelle yleisölle puurakentamisen edut ja kilpailukyvykkyyden”, sanoo JVR-Rakenteen hankekehitysjohtaja Antti Erola.

Korttelin suunnitelma voitti Helsingin kaupungin järjestämän Asuntoreformi-arkkitehtikilpailun, jonka tavoitteena oli tutkia urbaanin puurakentamisen mahdollisuuksia. Kohteen suunnittelusta on vastannut työyhteenliittymä KUMP Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy. Hanke on mukana Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmassa.

 

Lisätietoja:

Asuntosäätiö, rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori, p. 020 161 2272, turkka.keravuori@asuntosaatio.fi

A-Kruunu, toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, p. 0207 207 108, jari.makimattila@a-kruunu.fi

JVR-Rakenne, hankekehitysjohtaja Antti Erola, p. 040 910 9102, antti.erola@jvr.fi