Search
Close this search box.

Uusi koti kohtuullisella hinnalla – Vuorion perheen asumisoikeuskoti toi tarvittavan lisätilan

Kun kotiin tarvitaan lisää tilaa kasvavalle perheelle ja etätöille, asumisoikeusasunto saattaa olla järkevin vaihtoehto. Tämän huomasi myös Vuorion perhe, joka löysi uuden kodin päiväkotireissulla.

Lisää tilaa perheelle ja etätöille järkevällä hinnalla. Tämä oli lähtökohta, kun Vuorion perhe ryhtyi etsimään uutta kotia. Koti löytyi lopulta uudenkarheasta asumisoikeusasunnosta.

Uudessa kodissamme on neljä huonetta ja keittiö. Asunnon koko oli tärkein kriteeri, sillä teemme mieheni kanssa etätöitä kotona ja myös lapsille tarvitaan tilaa. Meillä oli muuton aikaan yksi yhteinen lapsi ja muuton jälkeen saimme toisen. Lisäksi mieheni lapset edellisestä liitosta asuvat välillä meidän kanssamme, Elsa Vuorio kertoo. 

Vuorion perheen kodissa on myös sauna ja parveke. Lasitettu parveke etelän suuntaan on osoittautunut helteisinä kesäpäivinä liian kuumaksi paikaksi monille kesäkukille ja tomaateille, mutta chilit ja mango viihtyvät hyvin. Parveke on myös perheen karvattoman kissan lempipaikka.
Aikuiset nauttivat tilasta ja talon rauhallisuudesta.

Kaikki asukkaat ovat maksaneet asumisoikeusmaksun eli me kaikki olemme panostaneet asumiseen. Se tekee talosta rauhallisemman paikan asua.

”Hyvä vaihtoehto tässä elämäntilanteessa”
Miten Vuoriot päätyivät valitsemaan asumisoikeusasumisen?

Asuimme mieheni opiskeluiden ajan opiskelija-asunnossa ja oli selvää, että emme sen jälkeen löydä riittävän isoa vuokra-asuntoa kohtuullisella hinnalla. Emme myöskään halunneet sitoutua niin isoon lainaan, mitä asunnon ostaminen olisi vaatinut, Elsa Vuorio kertoo.
Vuoriot etsivät asumisoikeusasuntoa parin vuoden ajan, mutta sopivaa kotia ei löytynyt. Lopulta Elsa huomasi rakenteilla olevan asumisoikeustalon esikoisensa päiväkodin vieressä, ja perhe laittoi asuntohakemuksen sisään. He saivat juuri sen asunnon, jonka halusivatkin.

Vuoriot maksoivat asumisoikeusmaksun pesämunalla ja pienellä lainalla. Asunnon kuukausittainen vastike on pienempi kuin vastaavien asuntojen vuokrat.

Olen nyt perhevapaalla toisen lapsemme kanssa, joten tuloni ovat pienet. Asumisoikeusasuntoon voi kuitenkin saada asumistukea toisin kuin omistusasuntoon. Asumisoikeusasuminen on meille hyvä vaihtoehto tässä elämäntilanteessa.